Om mig - Mette Kølbæk​

​Min baggrund

Jeg er født i 1977 og opvokset i udkanten af Holstebro. Jeg har altid elsket at tegne og male, som barn var det vildeste, når min farmor i ferierne fandt sin oliemaling og kraftigt lærredspapir frem og jeg fik lov at sidde og male sammen med hende og min søster ved køkkenbordet, så forsvandt resten af verden.

På trods af min glæde ved at tegne, faldt mit valg af uddannelse på Geologi, et fag hvor man virkeligt bliver draget ind i hvor storslået vores verden er både i stor skala og helt ned i mikroskala. Noget jeg også forsøger at inddrage i mine billeder.

Jeg er først for alvor begyndt at tegne og male igen i 2018, hvor min kæreste prikkede til mig og pointerede at når det nu gav mig så meget ro og glæde så syntes han jeg skulle prioritere det. Det er så gået slag i slag siden. Jeg har ingen formel kunstnerisk uddannelse men deltager ofte på kurser og har bl.a. modtaget undervisning af billedkunstner Bodil Østergaard, kunstner Jørn Bork samt kunstner Ole Daniels.

Min kunst

Mine billeder er primært figurative og naturalistiske. Jeg holder meget af detaljer, specielt detaljer, der ved første øjekast virker almindelige og som man i naturen ikke rigtigt hæfter sig ved, men som når man kigger nøjere efter og får øje på alle de små detaljer og nuancer, kan se er helt specielle og faktisk fantastisk smukke. Som fx en gammel frønnet pæl ude i vandet.

Jeg holder også rigtigt meget af smukke landskaber. Her er det ofte helheden, stemningen og lyset der fascinerer mig. Jeg forsøger at indfange stemningen på stedet og bruge udvalgte detaljer til at underbygge stemningen.

Det er også stemninger jeg forsøger at fange når jeg maler ud fra fantasien og forestillinger. Indre billeder der fremkommer af en følelse eller når jeg hører et eventyr eller en fortælling. Her har jeg bl.a. arbejdet lidt med grønlandske myter og sagn.

instagram

Følg med på instagram​

facebook

Find mig på​

Facebook​

​Her deler jeg, når der kommer nye kurser samt stort og småt i min kunstverden.